En dag ute i naturen... Bilderna är uppe!!!

Idag har det som de flesta säkert noterat varit strålande höstväder.. Samtidigt så talar väderprognoserna om att detta förmodligen var sista dagen med fint väder på ett tag för den kommande veckan ser inte så rolig ut då ett antal regnväder skall passera landet... Vad gör man då? Sitter framför datorn och spelar betapet eller städar? Nej, verkligen inte! Dagen tillbringades istället ute i Nacka dit jag tog mig med bussen och gick runt med kameran i handen och utforskade delar av Nackaområdet som jag aldrig tidigare besökt... Finns utmärkta leder där, men ordet "karta" tyckte jag inte att jag behövde.. Har ju gått runt där innan några gånger så det var bara att knalla runt, förr eller senare så kommer man väl rätt i alla fall, vilket jag ju gjorde... Det blev ganska många nya bilder som kommer att dyka upp i det här inlägget under morgondagen då jag just nu är alldeles för trött för att hålla på med det så ni får ge er till tåls lite... Bland annat så fanns det gott om svamp längs vägen, men ingen som jag skulle vilja äta i alla fall, för vad sägs om lite röd flugsvamp på middagsbordet?:D Nåväl, efter ett par timmars knallande i skogen så sade magen att det var dags att börja röra sig hemåt.. Naturligtvis så missade jag bussen hem då jag tänkte att jag skulle vara smart och hinna gå från busshållplatsen vid Hellasgården till den vid Dammtorp istället för att stå och vänta på bussen.. Väl vid Dammtorp så tyckte jag fortfarande att jag hade gott om tid på mig tills bussen skulle komma så gick en liten bit till till nästa hållplats, men när jag väl kom fram till den så tyckte jag att eftersom det skulle komma 2 bussar med 5 minuters intervall så kunde jag gå lite till... Vid nästa hållplats gick jag dock på bussen... Men hur härligt var det inte? Alltså, jag känner mig som en ny människa ikväll... Tänk vad en liten vistelse ute i naturen kan göra med en?!

Efter dagens lilla utflykt så längtar jag nu efter att åka ner till landet... Att gå i skogen där, plocka lite svamp, cykla på vägar långt från en massa buller och där bara fåglarna och ens fotsteg hörs, fiska i dypölen och bara ta det lugnt... Trots att det nu blir allt mörkare så är hösten en underbar årstid, i alla fall när vädret är så här fint... Löven har ju ännu inte hunnit bli så där fantastiskt vackra med den exotiska blandningen av grönt-gult-rött ännu... Är väl 1-2 veckor dit skulle jag tro...

Efter att bussen kommit fram till Slussen var jag så hungrig att jag funderade på att vara mycket lat och ta bussen de sista metrarna hem, men lyckades motstå frestelsen och lät benen tala.. Tur det, för ca 15 m från en Swedbankautomat såg jag något som jag inte sett på typ flera år: en 100-lapp(!) Den hamnade ganska omgående i Mishas ficka och efter ett besök i mataffären så var den upphandlad=) Och nej, jag köpte inte chips, vilket jag var väldigt frestad att göra... De sparar jag till imorgon då jag och min kusin ska gå på bio.. Jag bjuder henne! Har nämligen två fribiljetter där den ena går ut nu på tisdag och det vore väl synd om den inte användes?! Så imorgon, 18.30 ska vi se på Tropic Thunder...

Time to say: Hallo, Mr Sandman!!=).

Håll utkik imorgon för då kommer bilderna upp här i detta inlägg!!



På bron mellan Dammtorpssjön och Söderbysjön...



See, but don't eat... Var rätt gott om röda flugsvampar i skogen och den här hamnade på kameralinsen...



Den här kallar jag "Liv och död"...



Utsikt över Söderbysjön... Tyvärr så ser det här mer ut som ett sommarkort än ett höstkort, men å andra sidan är det ju en påminnelse om att det "bara" är 7-8 månader kvar tills det är sommar igen...



Här ett lite mer höstlikt kort jämfört med det förra... Här på "spången" mellan Söderbysjön och den smala ån som förbinder sjön med Ältasjön...



Och en till...



Inne i skogen...

Ja, det var lite av vad jag hade att bjuda på... Kommer några fler bilder från denna utflykt i ett senare inlägg, men detta är de bilder som jag tyckte var de bästa...



Höstbilder i Stockholm..

Tog en promenad idag och passade då på att ta lite bilder då solen tittade fram idag:) Den senaste tiden har vi ju varit ganska bortskämda med fint höstväder, men nu ser det dock ut som att månaden avslutas med en övergång till ostadigare väder så det gäller verkligen att passa på nu medan tid är=)









Från bron..








Sugen på ett äpple? Man kanske skulle ta och palla några?:P

Ha en bra kväll gott folk!=)



Så otroligt SEXIGT!=)

Ja, så var det dags igen... Tre dagar i rad med det djävulska besöksantalet 6-6-6... Hur har era besöksantal varit? Haft några tillfällen då samma antal besökare uppenbarat sig tre dagar i rad? För lite kul är det ju faktiskt!=)



Nu är det jul igen, nu är det jul igen!!

Ja, i alla fall om man får tro dagens Metro som visar hur personalen på IKEA redan NU har börjat JULPYNTA(!) Helt jä**a sjukt! Hallå, vi är fortfarande i SEPTEMBER! Låt oss njuta av hösten istället för att redan nu, drygt 3 månader före julafton dra igång julpyntandet... Fast det är ju klart, hur ska affärerna överleva om de inte sätterigång tidigare och tidigare? Är det inte lika bra att vi har jul året om snart och att affärerna tar fram julpyntet vid midsommar? Eller varför inte i mars, så kan vi "förbereda" julklapps inköpen redan då? Jul idag är dessutom alldeles för mycket kommers... Man bör se det mer som en högtid då människor träffas och har det trevligt, inte för att man ska köpa en massa julklappar till folk.. Den bästa present man kan ge någon är att ge av sig själv=)



Stackars fattiglappar!!

Ja, visst är det omåttligt synd om de stackars finansdirektörerna? I USA, kapitalismens förlovade land härjar som bekant en finanskris just nu.. Jag lider omåttligt med de stackars direktörerna som förlorat en massa pengar!! Goldman Sachs VD har förlorat 2.9 miljarder kronor.. Stackaren har nu "bara" typ 28 miljarder på bankkontot... "Fattiglappen" i gänget, VD:n för Lehman Brothers har förlorat 4.8 miljarder.. Hans aktier är nu endast värda ca 12 miljoner kronor... Tänkte därför starta föreningen "Rädda bankdirektörerna" och uppmanar alla att skänka den oerhörda summan 1(!) vilket oavkortat kommer att gå till alla de fattiglappar i topphierarkin som förlorat på börskraschen! Om ni vill stödja denna förening går det bra att anmäla ert intresse här i bloggen:D (Mer finns att läsa i dagens metro där 4 bankdirektörers ekonomiska krasch redogörs...)



För övrigt så ser det här härliga höstvädret ut att kunna fortsätta fram till på måndag-tisdag, men sen ser det ut att bli lite ostadigare...

Årets första influensafall har kommit till Stockholm rapporterar medierna idag:( Dessvärre verkar det vara en tuff variant som kommer att svepa över vårt avlånga land...

I övrigt är det inget särskilt som händer här i huvudstaden.. I helgen ska jag en liten utflykt till Nacka med kamera och matsäck så förhoppningsvis kommer det att dyka upp lite nya bilder här på bloggen framåt söndag:) Var ju ett tag sen sist... Och det gäller ju o passa på nu när det är så fint höstväder=)

Just ja, har fått min första prenumerant via bloggkoll!=) Kul! Undrar vem min hemliga beundrare är?=)



Nya länkar till olika bloggar...

Ni som hängt med i min blogg ett tag kan nu se att jag lagt upp några nya länkar till ett par bloggar.. Både de länkar som fanns och de som tillkommit är personer som jag hoppas på ett eller annat sätt kommer att vara en del av mitt liv i framtiden... Några är det redan..

- Stoffe: min 21-årige kusin som just nu pluggar i USA och kommer så att göra de närmaste 4 åren.. Har ganska nyligen skaffat sig en blogg där han delar med sig av sina äventyr och upptåg på andra sidan Atlanten.. Har nog alltid mer varit som en lillebror än en kusin:)

- Marie: en snäll och blyg kompis inflyttad i Stockholm från Norrlands ödemarker som jag nu känt i drygt 1 år.. Vill dock inte spela Betapet med mig längre efter att jag vunnit en gång för mycket:P Förhoppningsvis kanske "Mr C" kan vara den rätte för henne? Hoppas det!=)

- Madeleine: 20-årig tjej bosatt i Stockholmsområdet som kanske hittat den stora kärleken via nätet, men ännu inte träffat honom.. Tyvärr så ska han eventuellt ska flytta till andra sidan jordklotet för ett nytt jobb... Tyvärr, eftersom Madde funderar på att följa med honom dit.. Vi hoppas båda på att han blir kvar här i Sverige:D Hon för att inte lämna alla här och jag för att jag vill utveckla vår kontakt till en fungerande vänskap..

- Sofia: duktig bloggskrivare boende i Trollhättan med sambon K. och två jättesöta lurviga kissar.. Dessutom duktig på att designa bloggar...



Sedan: de som redan fanns som länkar sedan tidigare:

- Anna H: Fisken i Norrköping som ofta besöker Hultsfredfestivalen och delvis bor med sin R. Började snacka med henne på msn i April. Träffades sedan i Norrköping på ett minst sagt udda sätt, nämligen i Hemköpsbutiken en sen sommarkväll:) Faktiskt roligare att ses helt slumpmässigt än att man bestämmer något i förväg=)

- Jimmy: 031:a som tyvärr hejar på fel lag.. Fast det kunde ju varit betydligt värre, tänk om han hade hejat på AIK?! Fick dock full valuta för pengarna i helgen då IFK Göteborg tog hem Svenska Cupen efter en mycket spännande match mot Kalmar FF.. Grattis Jimmy!=) Har även en snäll och omtänksam mamma vars kommentarer varit mycket uppskattade=)

- Liisa: tjejen i Eskilstuna som gillar att fiska..



Och så till sist:

- Anna W: skulle kunna skriva en massa saker om henne, men låt oss bara konstatera att detta är en jättefin tjej med en underbar personlighet=) Vet nog inte ens själv hur speciell hon är... Vilken kille skulle inte vilja ha en sådan tjej vid sin sida och gå genom eld och vatten för henne? Trots att vi i dagsläget inte har någon kontakt så bryr jag mig väldigt mycket om henne, även om jag inte träffat henne IRL.. Mycket duktig bloggskrivare som inspirerar och med en stor potential för många saker... Har även en viktblogg..



Som ni märker så fattas det två länkar, nämligen länken till www.blixtar.se som handlar om ett av mina favoritämnen, nämligen väder och oväder och där jag själv skriver en hel del inlägg, mest om klimat, stormar och tropiska orkaner...

Dessutom vill jag rekommendera denna blogg som jag fastnade för nästan direkt:

- Johanna: 20-årig tjej som kämpar mot sin cancer och förhoppningsvis blir helt frisk en dag... Påminner en också om hur mycket vi alla tar för givet i vår vardag, men även om hur mycket små saker kan betyda...


Ja, det var allt för den här gången... Hoppas det inte är någon som har något emot att vara med på länklistan...



Respekt!!

Något som jag vet att många, inklusive jag själv starkt ogillar är reklamkommentarer som i alla fall jag inte tycker hör hemma i en blogg... Men ibland stöter man på reklamkommentarer som är särskilt anstötliga! Framför allt så är det två kommentarer som väckt ont blod i mig... Som ni såg så refererade jag i ett tidigare inlägg till Maddes blogg. En blogg som verkligen berör och griper tag i en trots att man aldrig känt människan.. Tyvärr så uppdateras inte denna längre då Madde nu gått vidare och fått frid, men som verkligen kan tjäna som en påminnelse om hur mycket vi alla tar för givet... Tipsade en nätvän om denna blogg och hon blev så fullständigt absorberad av den att hon ägnade 10 (!) timmar av den gångna helgen till att läsa igenom hela bloggen från början till slut... Själv har jag hunnit gå igenom ca 1/5 av bloggen, men är ändå imponerad av Maddes positiva hållning trots den dödliga sjukdom hon hade... Lär väl komma upp i 5-6 timmar när jag läst färdigt bloggen...

För att återgå till det här med irriterande reklamkommentarer så läste jag igenom de sista kommentarerna där folk hade lämnat sina kondoleanser och mitt bland alla dessa så dyker det upp en reklamkommentar som "kommentera i min blogg"!! Så jävla sjukt och respektlöst!! Man kunde ju tycka att de som gör reklam för sin blogg åtminstone kunde visa lite mera respekt och finkänslighet, men tydligen inte!! Då som nu tidigare i somras så kände jag att jag, även om det inte var min blogg, ville gå in på reklambloggarens sida och lämna en rejäl utskällning!! För man gör bara inte som så att man lägger in reklamkommentarer i andras inlägg där de sörjer över något! Tycker att dessa reklambloggare borde stängas av från blogg.se... Vad tycker ni att man ska göra åt problemet med reklambloggare?



Hejdå Sommaren 2008!!

Ja, nu är det nog, om ni inte gjort det förr, dags att definitivt ta farväl av sommaren 2008 som ändå får anses varmare än normalt. Dock så var det bara två värmeböljor, en i slutet av maj/början av jubi samt i slutet på juli. Augusti var dock mest en regnig historia. Men nu tycks det som att även folket längs kusterna definitivt får säga farväl till sommaren då hösten ser ut att komma med dunder och brak framåt lördag-söndag med mycket blåsigt väder.. När detta lågtryck väl har passerat ser kall ishavsluft ut att dra ned över landet och vi får nog böja oss med 10 grader som mest skulle jag tippa... I fjällen ser dessutom vintern ut att kunna göra sitt intåg då den första snön kan falla..

Vi ska ändå vara tacksamma för att vi lever i den tid vi gör.. Den 24:e september nödåret 1867 föll det inte mindre än 3 DECIMETER snö i Seltorp i Västergötland(!) Smaka på den, 3 decimeter snö, i september!! Ah, idag den 22:a september 2008 är det härliga 15 plus och lite sol här i Stockholm=)



Bloggar...

Satt och surfade runt på nätet idag och gick i förmiddags in på Aftonbladets webb och såg då denna blogg:

http://blogg.aftonbladet.se/26038

som jag fann mycket läsvärd, stark och som jag fortsättningsvis kommer att följa och hoppas på det bästa! När jag sedan läste igenom bloggen hittade jag dessutom en länk till denna blogg:

http://jagefrisk.blogg.se/

som nu, tyvärr inte uppdateras längre, men som verkligen är sorglig och ett exempel på livets orättvisor... Ni får läsa själva, men jag blev i alla fall mycket starkt berörd av dessa båda bloggar som verkligen är en påminnelse om hur skört livet är...



Bloggkoll...

Som ni kan se här till höger så har jag nu registrerat mig på Bloggkoll.com för att på så sätt kunna se när mina favoritbloggar uppdaterats.. Besparar ju en onekligen lite tid när man har sina "bloggrundor" på morgonen och kvällen då alla kanske inte har uppdaterat sin blogg. Förhoppningsvis finns det också någon/några som tycker att min blogg är såpass bra att de börjar prenumerera på den också...:)

Var till att börja med lite bökigt att få upp ikonen på bloggen så det blev en hel del tittar på sin egen blogg, vilket givetvis fick antalet sidvisningar för idag att rusa i höjden...

Ha nu en bra kväll gott folk!=) Nu ska jag ta och fixa "middag" eller vad man nu ska kalla det för den här tiden på dygnet:D



En lustig händelse...

Fick igår ikväll reda på att en vän till mig har fått jobb på en av Svenska Spels bingohallar som "bingovärdinna", vilket var mycket lustigt då jag själv sökt samma jobb via ett bemanningsföretag... Så nu återstår det bara att se om vi båda får samma jobb och i så fall hamnar på samma ställe... Vilken slump, va!!

Igår så kom även solen fram efter att ha gömt sig under den senaste tiden, vilket gjorde promenaden betydligt mer angenäm än den annars skulle ha varit... De som tycker att hösten har kommit tidigt i år har rätt då den nu hittills har avancerat ner till de inre delarna av Götaland.. Områdena närmast kusten inklusive Öland och Gotland har däremot fortfarande "sommar" i meteorologisk bemärkelse.. Min personliga åsikt är dock att nu är det höst!! Har ännu inte hängt in sommarjackan, men det är nu bara en tidsfråga innan den åker in i garderoben och ersätts av höstjackan... Var riktigt kyligt häromkvällen när jag gick hem från jobbpasset. På måndag är det för övrigt höstdagjämning och därefter får vi vänta i hela 6 månader innan dagen blir längre än natten igen.... Gärna höst och vinter, men lite mera sol än vad vi får då för 6 timmars sol här i Stockholm sen i December är verkligen inte mycket att hurra för...

I helgen står det STÄDA och TVÄTTA på mitt schema:/ Måste ju göra mig av med allt som inte betalar hyran:D

För att återknyta till höstens intåg så kommer alla som gillar ruskväder att jubla då ECMWF:s senaste väderprognos hintar om att det kan komma att blåsa upp till riktigt busväder framåt nästa helg... Bör dock påpekas att det är långt dit så vi får väl se vad som händer, men faktum är att den första höststormen kommer i September 3 av 4 år...

Till råga på allt så rapporterar media om att årets influensasäsong kan komma att "bli tuff" och att "de första fallen kan komma redan inom några dagar"... Metro rapporterade igår dessutom om att det just nu går en förkylningsvåg här i Stockholm, vilket faktiskt märks då det är många runt omkring som är förkylda...





Blandad kompott...

http://www.uppdragbarn.se/

Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg – dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet. Använd gärna våra bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta.



Idag, den 18/9-2008 klockan 11.40 har hittills 6640:- samlats in... Vattenfall bidrar med maximalt 100. 000:-....

--------------------------------------------------------------------------------------------

Ännu en gråmulen dag:( Det känns att sommaren är slut nu, speciellt på kvällarna som ju blir allt mörkare... Här i Stockholm går solen ner klockan 19... Samtidigt så börjar löven bli gula och röda... Det högtrycksbetonade vädret som vi haft nu ett tag ser ut att fortsätta stå sig en vecka till, men det innebär nog tyvärr också att vi sannolikt får räkna med fortsatt mycket moln och gråtrist väder då solen inte orkar rensa undan de låga molnen... Men vi får i alla fall vara nöjda med att det inte regnar=)

Idag står städning på schemat och sen lite jobb mellan 18-21... Är ju inga stora summor det rör sig om, men roligt och ha något att göra...

 

Börjar längta till landet nu och det är inte omöjligt att det blir en tripp dit ner nu i månadsskiftet... Var många år sen jag var där nere på hösten... Beror dock helt och hållet på vad som händer på jobbfronten... Även om jag ser pengar som en massa papper med döda gubbar och gummor på så är de ju ett nödvändigt ont:S


I väntan på nya bilder får ni hålla tillgodo med dessa, äldre foton som "fotokopierats" med hjälp av digitalkameran... Ha en bra dag gott folk!=)



Taget hemma hos en kompis en tidig septembermorgon efter en kall natt med minusgrader....



Samma morgon några minuter senare...



Jasse på landet...



En liten sak kan betyda så mycket för någon annan!

http://www.uppdragbarn.se/ - Klicka där för att hjälpa och stödja utsatta barn världen om. Barn är viktiga, och såklart att de mår bra. Vattenfall sponsrar med 20 kronor per blogginlägg som länkar till detta projekt. Gör en liten insats, 20 kronor per person är ganska mycket och det kostar inget att skriva ett blogginlägg! (kopierade texten från min nya vän Anna H i Norrköping!)

Tillsammans kan vi göra mycket och om vi nu lyckas få 1000 personer tar och skriver ett blogginlägg som länkar till detta viktiga projekt så kommer 20. 000:- att göra stor nytta för de barn i vår värld som inte haft samma goda förutsättningar till en trygg och stabil tillvaro som vi själva. OM dessutom alla dessa 1000 personer skriver 5 inlägg med denna länk och logga i inlägget så kommer vi att ha bidragit med 100. 000:- till ett så viktigt projekt!!=)

För att få tyngd i den (förhoppningsvis) kommande "bloggbävningen" uppmanar jag därför 5 av mina drygt 5-10 läsare att länka till detta projekt i sina bloggar och att de i sin tur uppmanar sina läsare att sprida detta budskap så kommer förhoppningsvis dominoefekten att bli enorm!=)

Så, låt oss göra en liten, men ack så viktig insats för världens barn!=) Hur det går för insamlingen och så kan ni följa på:

http://www.uppdragbarn.se/skriv-om-oss/ Hittills har man lyckats samla ihop 2980:-...




De som känner mig vet att jag ibland kan gnälla lite (vilket vi alla gör då o då...) om att jag inte har någon flickvän eller så många vänner samtidigt som jag jobbar på att skaffa mig nya vänner, men det är när man tänker på att det finns så otroligt många människor i vår värld som har det så ofattbart mycket värre (ta tex. barnen i Afrika som svälter eller lever i krigsområden som ex. Darfur...) som man kommer till insikt: jag borde inte gnälla utan vara glad över det jag ändå har!=)

Ni som följer min blogg: med anledning av detta projekt så kommer det att bli en hel del uppdateringar av bloggen i fortsättningen!=) Ett litet projekt som jag själv tänkte dra igång rätt snart är en liten utmaning efter att ha blivit inspirerad av andras utmaningar, men vad den handlar om får jag återkomma till i ett senare blogginlägg=)

Misha - glad att kunna hjälpa och göra en insats för andra!!!

Ps. så här står det på http://www.uppdragbarn.se/skriv-om-oss/

"Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg – dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet. Använd gärna våra bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta.

Läs mer om hur detta fungerar längre ned på sidan."

Ds



UPPDATERAD: En kram, betapet, höstsol, bullbak & en blick i det förgångna...

Vaknade idag av att solen behagade visa sig idag... Igår lyste den ju med sin frånvaro medan folket på Västkusten kunde bada i sol.. Orättvist!! Nåja, var en hel del moln på himlen, men solen lyste i alla fall:) Man får försöka se positivt på saken:)

Funderar på om jag inte ska ta och byta nickname på betapet till "Betapetmannen" istället? Igår blev det 9 matcher totalt sett och idag har det hittills blivit 8 ronder.. Närmar mig nu så sakteliga det magiska 2000-strecket=) I skrivande stund är jag uppe i 1863 poäng:) Annat var det för en månad sedan då jag mest satt och svor åt min hopplöst stockkonservativa dator med operativsystemet Windows-98 på som allt som oftast hängde eller segade sig när jag spelade betapet... Dessutom så blev spelfönstret konstigt liksom även msn-fönstret:S Enda möjligheten att få skärmen att bli "normal" igen var att starta om datorn och det är ju en riktig höjdare:S På grund av alla ständiga avbrott i spelet så var rankingen därefter också, som lägst var jag väl nere i strax under 700 poäng:S Till sist var det inte ens kul att sitta vid datorn... Så jag vet ju precis hur det är att vilja spela något, men inte kunna göra det tillfredsställande på grund av att ens dator inte fungerar.. Skulle gärna trolla fram en väl fungerande dator och trolla iväg den till Västkusten och göra någon där väldigt, väldigt glad:)

När jag nu gick igenom min "morgonbloggrunda" så såg jag i en blogg en söt liten figur som ville ha någon att kramas med.. Började då tänka på att jag själv väldigt gärna skulle vilja ha någon att ge en kram... Och inte någon vanlig kram då utan ni vet, en sån där kram då man håller om varandra och båda känner att ingen skall släppa taget om den andra? Fast tyvärr så har jag ju ingen att kramas med:(

Jaja, jag ska inte klaga, jag har ju i alla fall tak över huvudet, en skön säng och en dator som nu äntligen fungerar:) Idag har jag dessutom varit duktig och bakat kanelbullar:) Om det sen finns någon som vill hjälpa mig att äta bullarna så kan ni anmäla ert intresse här så får vi se om jag är snäll och låter er hjälpa till med ätandet;) Men skynda er för det finns bara ca 35 bullar:D

Förresten, någon som vill ta en match mot "Betapetmannen"?=)

Ha det bra gott folk!=)

Ps 1 Apropå betapet, tog en match mot "meste betapetaren" idag, mannen som spelat 17646 matcher (!) på 4½ år...
365*4 + 150 = ca 1600 dagar, vilket innebär att han i genomsnitt spelar ca 11 matcher per dag... Inte illa... Då är man nog ganska så spelberoende, eller hur?=) (Ska kanske inte säga så mycket då jag nu spelar ca 6-7 matcher per dag för tillfället...) Ds 1

Ps 2 Jag förlorade mot honom, men bara med 19 poäng:) Ds 2

Uppdatering:

Tänkte idag ta och berätta lite om min lilla kisse, Jasse som han hette, en underbar norsk skogskatt som i 14 år fanns i mitt liv... Katter är mina favoritdjur då de ju är både självständiga och oförutsägbara.. En dag i april 1989 kom en ny medlem till hushållet.. Denna dag fick jag åka hem från skolan vid lunchtid för att min mamma hade glömt nycklarna, men jag klagade inte direkt över att få sluta tidigare:P Kattburen öppnade vi sedan i mitt rum och ut klev en liten nyfiken och lurvig kisse som undrade vart han hade hamnat...

Precis som alla katter så försökte han sig på att fånga fåglar när han fick vara ute på landet, men någon större jägare var han inte, vilket fåglarna var väldigt tacksamma för:) Hans största byte blev en slända som fastnade i munnen och den gången då han jättestolt kom in i farstun och ville visa upp sin "fångst", en död mus... Musen var dock redan död när han fångade den då den var snustorr:P Norska skogskatter kan ju bli rätt stora och som mest var han väl uppe i ca 6-7 kg, men annars finns det de som kan väga 10 kg eller t.o.m mer...

Om man lagt fram kläder på fåtöljen till följande skoldag så hände det ibland att man upptäckte att tröjan var väldigt blöt där vid armhålan på morgonen och fick byta ut den illa kvickt... Smart var han också och öppnade gärna både källar- och ytterdörren på landet när tillfälle gavs:)

Eftersom jag inte hade någon digitalkamera när Jasse levde så har jag här plockat fram några gamla kort på honom och fotat med digitalkameran... Inte så lätt och få till jättebra bilder när man ska kopiera gamla foton på digitalkameran... Så ni får nöja er med dessa... I förbifarten hittade jag även några gamla höst och vinterfoton som ju passar bra när vi nu går mot höst och vinter=)



Jasse ca 3 månader sover gott i husses säng=)



Nyfångad gädda, kan det vara något?



Höstsol i Stockholm för några år sedan...



Vinter på landet...



I skogen...



En tur på långfärdsskidorna...

Gillar man snö så är landet ganska så snösäkert då det ligger ganska högt och även under de senaste årens milda och snöfattiga vintrar så brukar det någon gång under vintern vara 30-60 cm snö..



Orkanen Ike - En ny Katrina?

Galenskap!!  Läste nu på morgonen i Expressen att omkring 23.000 människor på ön Galveston vid Texaskusten valt att stanna kvar i sina hem nu när orkanen Ike är på väg att dåna in över land om några timmar!! Flodvågor på upp till 6 m lär slå sönder allt i sin väg. Hur kan man då välja att stanna inför ett sådant hot, särskilt med tanke på att Galveston endast ligger ca 4 m .öh. (om jag minns rätt!)? Detta är verkligen människans hybris inför  naturkrafterna!! Tror att många underskattar faran då Ike f.n är en kategori 2-orkan med medelvindar på omkring 45 m/s... Om mindre än 6 timmar når Ike land och redan nu råder orkanvindar i området. Lite kuriosa då Galveston varit utsatt tidigare: år 1900 dundrade en kategori 4-orkan in över området och drygt 8000 människor dog då myndigheterna valde att inte tro på larmrapporterna från kubanska myndigheter. Den som söker på bilder på google med sökorden "Galveston hurricane 1900" lär hitta bilder från den enorma förödelsen där knappt ett hus stod kvar efter orkanens ankomst. Med tanke på att så många nu väljer att stanna kvar plus att Galveston ser ut träffas av orkanens östra flank, vilket innebär de allra kraftigaste vindarna och den största flodvågen, så riskerar USA kanske en ny "Katrina".... Klart är i alla fall att det kommer att bli stora materiella skador efter orkanens härjningar.

Här på svenska Västkusten brukar havet kunna stiga med 1-1½ m över det normala i samband med att kraftiga lågtryck drar in över landet och med en del översvämningar som följd... Tänk er då att havsnivån skulle höjas med 5-7m över det normala om ett lågtryck drog in över vårt kära land...



RSS 2.0